Ett av de största misstagen du kan göra på första dejten


Jag har gjort det här en gång och det blev katastrof.

Värsta dejten jag varit på.

Dessutom blev det ännu värre när jag gick för långt när jag egentligen skulle kastat in handduken. En lärdom till dig från mig: var inte desperat. Vet ditt värde och investera inte massor av tid i någon du redan vet det inte kommer gå bra med.

Och vad är misstaget då?

Det är att inte ha någon plan.

Det som hände mig var att jag jag träffade en tjej via Tinder (läs Hur du ökar dina chanser för svar på Tinder med ett bra första meddelande).

Jag fick ut henne på dejt ute på stan. Jag hade egentligen ingen plan, utan tänkte ta det som det kommer. Där börjar misstaget…

För jag sa att vi skulle ta en öl. Hon var nykterist. Ajdå. Paralyserad. Oväntat. Vad ska vi göra då, tänkte jag.

Så då sa jag att vi tar en promenad. Vi gick runt en del och efter en stund kom vi tillbaka där vi sågs, och här kommer det som egentligen var det största misstaget. Jag hade ingen plan, och i brist på självförtroende fick hon bestämma var vi skulle gå därnäst.

Jag såg feg ut, omanlig. För jag var inte den som tog initativet. I min osäkerhet fick hon bestämma för jag kunde tydligen inte det själv. Ajajaj. Skulle ha gått hem redan då.

Kände på resten av dejten att jag skulle säga till henne att jag inte kände bra vibbar och egentligen inte ville slösa någon av våras tid. Men jag vågade inte utan gick klart med henne. Ovärt.

Det som gjorde det ÄNNU värre var att jag vid slutet frågade om hon ville laga mat tillsammans… ett sista försök för en desperat person. Hon blev uppenbarligen obekväm och behövde hitta på någon anledning för varför det inte gick. Men jag fattade.

Sensmoralen? Kom alltid med en plan, och ha en plan B. Och var inte kvar på en dejt bara för att. Lämna hellre och gör något annat, som att läsa en bok, spela spel, eller något som förgyller din tid mer än en urusel dejt.