Hur du blir mer lycklig i vardagen

sunset-happiness

Att söka efter lycka är som en hund som försöker fånga sin egen svans.

Att jaga efter lycka är motsägelsefullt och är i sig en negativ upplevelse. Eftersom du behöver aktivt söka efter lycka är det ett erkännande av att du inte känner lycka. På motsatt sätt kommer du att känna som mest lycka när du inte aktivt letar efter den. Det här är något som Mark Manson hänvisar till som Law of Reversal i en av sina böcker.

Vad lycka är för dig behöver du själv fundera över, men 2 koncept som ger dig lycka är

  • Lycka genom framgång
  • Lycka genom tacksamhet

Framgång

Lita inte på vad andra definierar som framgång. Hitta din egen regel! Hur gör du det då? Genom att intala dig själv något tillräckligt mycket kommer din hjärna att helt ta åt sig det. Ett förslag på en framgångssaga som jag använder och som ger mig styrka och lycka i svåra stunder är

”Framgång för mig är varenda gång jag reser mig själv efter ett misslyckande, varenda gång jag lär mig något nytt, och varenda gång jag vågar stega utanför min bekvämlighetszon”

Det är helt omöjligt för mig att med en sådan definition av framgång att inte hitta stunder i vått som torrt då jag kan känna en känsla av lycka. Vad är din definition?

Tacksamhet

Det andra sättet är genom tacksamhet för det vi har. Rent neurologiskt fungerar det genom en neurokemikalie som heter seratonin. Det är samma kemikalie som får dig att känna dig belåten efter en bra måltid. Du kan skapa den här helt själv genom att visa genuin tacksamhet för saker i ditt liv.

Vad är du tacksam över? Din lägenhet? Ditt jobb? Din familj? Landet du bor i, dina grannar, eller kanske att solen står högt på himlen?

Avslutande tankar

Ta vara på informationen i det här inlägget. Skapa dig en framgångsdefinition som du spelar in på röstmeddelande för dig själv och spelar upp varje morgon du går upp. Jag lovar dig att din hjärna är helt omskriven efter några veckor.

Detsamma gäller med tacksamheten. Öva in saker du är tacksam för och du kommer per automatik att se mer lycka i din vardag. Börja med att skriva ned 3 saker varje dag. Skapa ett larm som gör att du lättare gör det här till en vana och du kommer inte ångra dig.

Take action.