Hur du gör en bra första dejt


Dags för första dejten, eller har du kanske gått på några stycken första dejter utan att det har lett någonvart? Frukta ej, för Singelguiden räddar dig.

Innan första dejten

Japp, det är bra att tänka på saker innan dejten. Eftersom du kommer att vara ensam med en tjej är det bra om du har läst tidigare inlägg på bloggen. Bara så du är så bra förberedd du kan vara. Se till exempel 4 Bra saker att göra på första dejten.

Eftersom du nu har första dejten fixad kan du nog redan en sak eller två, men här kommer några bra tips.

  • Bekräfta dejten innan, samma dag. Om du satte upp dejten för några dagar sedan och ni inte har skrivit sedan dess kommer hon förmodligen inte att dyka upp. Sorgligt, men så är det. Därför behöver du bekräfta dejten samma dag, t.ex. med ett meddelande som lyder ”Ser fram emot ikväll. Kanske blir 5 minuter sen.”. Det ger henne en stund att bekräfta den för att göra dig säker. Det ger också henne en möjlighet att skjuta upp eller ställa in dejten så du slipper stå som ett fån i väntan på att hon ska komma. Svarar hon inte på bekräftelsen? Då kommer hon inte.
  • Skriv inte för mycket med henne. Du vill väl inte döda attraktionen och röja mysteriet om dig innan ni ha träffats? Ta avstånd och ta det lugnt och ses i verkligheten istället. Skriver hon till dig kan du såklart svara.

Nu är du redo att ta dig till nästa steg.

Under dejten

Ha kul.

Dejten är något roligt. Två intressanta människor finner varandra precis så intressanta att de bestämt sig för att umgås för att se vad mer som skulle kunna finnas (eller inte). Om du går in med attityden att ha kul kommer du och din dejt definitivt att ha det.

Men vad händer om du inte kommer på något att säga? Om det blir pinsamt? Din hjärna kommer att hjälpa dig med det, tro mig. Ifall du skulle få hjärnsläpp kommer här några idéer på saker att prata om:

  • Var hon är ifrån
  • Vad hon gör
  • Vad hon vill göra
  • Vad hon ska göra efter dejten
  • Vad hon ska hitta på imorgon

Den smarta inser att de 2 sista frågorna har att göra med att ta reda på ifall hon skulle kunna gå hem med dig eller inte. Lyssna noga och anpassa dig!

Vidare borde du se till att ni rör vid varandra under dejten. Fysisk kontakt bygger attraktion. Gör det inte helt efterblivet dock. Jag fick höra av en tjejvän som hade en dejt som smekte henne på axeln hela tiden. Snacka om creepy!

Tanken med beröring är att den ska vara passande. Gör du det rätt skapar det en eskalering i attraktionen mellan er. Hur kan det se ut då?

Skrattar ni efter ett skämt? Rör vid hennes axel när ni skrattar.

Ska ni gå vidare? Led henne med din hand på ländryggen.

Har ni kommit en bit in i dejten? Borsta bort något hår från hennes ansikte.

Här ingår även att kyssas. Men se till att du har koll på Hur du går efter den där kyssen.

Efter dejten

Har ni inte kysst än? Gör det då för sjutton. Alla tjejer är okej med att kyssas i slutet av en dejt.

Om dejten gick bra är det i regel bra att bestämma nästa gång ni ses redan nu. T.ex. genom att säga något i stil med

”Jag hade kul ikväll och kan tänka mig träffa dig en gång till. Hur ser din söndag eller måndag ut?”.

Kan hon inte precis då, säg att du hör av dig antingen genom att ringa vid en specifik tid eller att du meddelar henne. Ett meddelande kan se exakt likadant ut som det du hade sagt ovan.

När ni lämnat varandra kan du andas in den fina känslan dejten gav och sen ta det lugnt någon dag för att eventuellt träffas igen.

Sitt inte där och glo. Fixa dejten!