Hur kan jag skapa en ny vana?

Jogging

Du vill skapa en ny vana. Men det är så svårt! Du har kanske försökt flera gånger men den sätter sig inte. Det kan vara alltifrån att du vill träna mer, ta fler promenader, eller att ändra din attityd. I det här inlägget kommer du få reda på hur du systematiskt skapar en ny rutin som håller!

Bygg på en tidigare vana

Den här metoden är förmodligen en av de enklaste du kan genomföra. Vill du skapa en ny rutin, identifiera då en vana du redan gör. Dricker du alltid kaffe eller en kopp te på morgonen? Perfekt! Då kan du åka snålskjuts på den.

När du skapar din nya rutin, skriv ner för dig själv att ”Efter vana x kommer jag att göra vana y”.

Exempel:

  • Efter jag har druckit min kopp kaffe ska jag meditera i 5 minuter med hjälp av en video på Youtube.
  • Efter att jag har borstat tänderna ska jag använda munskölj.

Skriv ner 2 nya vanor du vill ha, och koppla på dem på en gammal vana som ett släp på en bil.

Det var en person jag kände som gillade att titta på Netflix. Han ville däremot också träna mer, och till slut kom han på hur han skulle lösa det. Med hjälp av vanan att titta på Netflix sa han att ”När jag tittar på Netflix ska jag samtidigt sitta på min motionscykel”. Vilka resultat han fick! Nu fick han igenom vanan att motionera mer, samtidigt som han fick göra det han gillade. Se om du också kan bygga vanor på det här sättet.

Vad väntar du på? KÖÖÖÖR!