Introvert? Hur du blir mer socialt kompetent och lyckas bättre med tjejer


Jag blev frågad senast idag hur jag gick min egen resa från introvert till vad jag blivit idag – extrovert. Betyder det att man måste vara extrovert för att vara socialt kompetent? Inte alls.

En definition som används är att introvert är sådana personer som får energi av att vila och vara själva lite. Sociala tillställningar tar deras energi och gör de trötta. Medan extroverta personer istället får energi av att umgås med människor.

Alla behöver dock sociala träffar. Vi är sociala varelser. Vissa bara mer eller mindre.

Dessutom behöver det heller inte betyda att du är dålig socialt bara för att du är introvert.

MEN om du är introvert har du förmodligen inte sökt dig till det sociala i alla tillfällen. Kanske passat på tillfällen till och med för att vara själv eller för att du haft mycket för dig.

Och det är i att utsätta dig för socialt utmanande situationer som du blir bättre.

Hur blir du mer socialt kompetent? Genom att göra saker som kräver att du använder social kompetens.

Gå på mässor.

Fråga ut vänner.

Säg hej till främlingar och kallprata.

Gör vad som krävs…

Det är känslan av obehag som är tecknet på att du kommer att utvecklas. Lita på mig som varit introvert en gång i tiden. Det går att förändras.

Det går att bli bättre. Se ljuset i tunneln, sätt upp mål, och kämpa dig igenom obehaget. Ut från tunneln kommer en starkare individ.

Sluta läs nu och sätt upp en 30-dagarsutmaning för dig själv. Vad ska du utmana dig själv i från dag 1 till dag 30 för att vid dag 31 känna ”WOW, vad jag har utvecklats”?

Du kommer göra saker som du inte trodde var möjligt.

Du kommer skratta åt de där situationerna som gick sådär.

Papper. Penna. Agera NU.