Paradoxal attraktion – hur du är mer ’alfa’ och attraktiv genom att bry dig mindre


Låt oss attackera frågan om hur du visar mer värde. Värdet går under många namn, ”alfa” säger några. Vad är det som egentligen gör då att vissa får större tillgång till tjejer och andra inte?

Kom ihåg att attraktion åtmistone har två fronter vad gäller kortsiktig eller långsiktiga relationer. Det finns dem av er ute som vill ha kortsiktiga relationer (one night stands, friends with benefits), och de av er som söker efter något djupare än så. Se det inlägget här: Vad tjejer och kvinnor vill ha i män.

Och vad råkar då vara så paradoxalt med attraktionen? Jo, tänk såhär. Den som vet om att den kan få alla tjejer, kommer inte verka särskilt brydd. Låt mig ge dig ett scenario…

Du dejtar en tjej, tjejen ska på utekväll med sina vänner. Du vet att hon kommer vara där andra män finns.

Vad gör du? Eller låt oss se hur man skulle kunna göra.

  1. Du säger till din tjej att hon inte får gå ut om du inte är med.
  2. Du säger till din tjej något som ”Vad kul att du ska ut med dina vänner. Ha det så bra.

1) är en osäker man som dels inte litar på sin tjej, men som också inte gör det för att han inte tror han är värd nog. Att alltså det finns en risk för tjejen att hitta en annan man på utekvällen.

2) är en säker man, som litar på sin tjej eftersom han vet att han ger henne värde och att ingen annan man skulle kunna ta henne från honom.

Ser du skillnaden? Är du 1) kommer du kunna ha kvar en tjej, spela på hennes osäkerhet och din, men det slutar OFTAST i något som är exakt motsatt från det du vill. Tjejen känner ingen frihet och kommer i brist på stimulation ändå göra tvärt emot dig och bli missnöjd med dig, vilket ökar chanserna för att hon faktiskt aktivt letar efter någon annan mer stabil att vara med.

Är du 2) däremot, får tjejen maximal frihet och känner dessutom att det är du som har makten. Det här är ingen toffla tänker hon, utan någon som är självständig, stark i sig själv och säker. Vem skulle inte vilja vara med honom?

Så nästa gång du uppvisar eller tänker på att uppvisa osäkert beteende som skriker hjälp jag är inte tillräckligt säker i att jag ger tillräckligt värde så tänk om, och gör istället tvärtemot vad din kropp säger åt dig. Visa lite stake eftersom du vet att du har värde nog att ingen skulle lämna dig.

Så bry dig mindre, eftersom du vet att tjejerna kommer till dig och vill vara kvar med dig.